Filmpremiär på gångavstånd från sjukhuset

Filmpremiär på gångavstånd från sjukhuset

Pressbild SF Studios

Pressbild LasseMajas Detektivbyrå – Maskoten som försvann. Fotograf: Maja Dennhag.

När ett barn blir allvarligt sjukt vänds livet upp och ner och att kunna samla kraft mellan behandlingarna på sjukhuset är viktigt för såväl det sjuka barnet som föräldrar och syskon. För att ge familjer som behöver vara nära sjukhuset möjlighet till en biostund bjuder Ronald McDonald Hus och SF Studios in till förhandsvisning av filmen LasseMajas detektivbyrå – Maskoten som försvann.

“Det känns som en ära att få visa filmen på Ronald McDonald Hus runtom i Sverige. I dessa tider måste vi stanna upp och ställa oss själva frågan hur kultur kan bidra till en bättre värld, och vad är bättre än att få kunna sprida glädje bland barn och familjer som går igenom svåra tider?”, Jonathan Ridings, Producent, SF Studios.

I Sverige finns det fem Ronald McDonald Hus belägna intill specialistsjukhusen i Huddinge, Göteborg, Lund, Linköping och Uppsala. Här kan hela familjen bo tillsammans under barnets behandlingstid och hämta kraft i en hemlik miljö på gångavstånd från sjukhuset. Den 16 oktober förvandlar husen ett av sina rum till biosalong och barn och föräldrar får chans att se den spännande äventyrsfilmen LasseMajas detektivbyrå – Maskoten som försvann, två dagar före premiären.

“Detta initiativ för våra familjer är så otroligt fint – en stor eloge till SF Studios och Henrik Hjelt som gjort det möjligt! Barnen som bor hos oss är oftast för infektionskänsliga för att få vistas i offentliga miljöer och de flesta har inte fått träffa sina kompisar på flera månader, än mindre fått gå på bio. Att få se filmen här hos oss, till och med före alla andra, är så stort! Och givetvis blir det med röd matta, guldbiljetter och massa nypoppade popcorn”, säger Agnieszka Eriksson, verksamhetschef, Ronald McDonald Hus i Huddinge.

LasseMajas detektivbyrå – Maskoten som försvann distribueras av SF Studios och har premiär på svenska biografer den 18 oktober 2024. Rollerna som Lasse och Maja spelas av skådespelarna Mario Mustafa och Elma Säterhagen-Lekander. I övriga roller ser vi bl. a. Cecilia Forss och Henrik Hjelt. Filmen är regisserad av Tina Mackic, skaparen av barnsuccén Sommarskuggan.

Om Ronald McDonald Hus
Ronald McDonald Hus fungerar som ett hem hemifrån, nära sjukhuset. Här bor familjer med svårt sjuka barn i en hemlik miljö under tiden då barnet vårdas på sjukhuset intill. Det första Ronald McDonald Huset i Sverige öppnade 1993 i Huddinge och idag finns det fem Ronald McDonald Hus intill specialistsjukhusen i Huddinge, Göteborg, Lund, Linköping och Uppsala. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsterna SF Anytime och Blockbuster. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

För mer information eller intervjuförfrågningar, kontakta:

Maja Kvamme
Marknadskommunikatör Ronald McDonald Barnfond
+46 735 012 419, maja.kvamme@rmdbarnfond.se

Mattias Lundin
Marketing & Publicity Manager, SF Studios
+46 70 099 88 71, Mattias.lundin@sfstudios.se