”Ett Hus fyllt av omtanke och värme”

I Huset har familjerna möjlighet att laga sin egen mat, tvätta sina kläder och kunna koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att kunna samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra föräldrar i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela såväl glädje som sorg för både föräldrar och syskon.

Huset förmedlar hemkänsla, en lugn och harmonisk miljö gör att barn och föräldrar kan vila och hämta nya krafter. I huset träffar man också andra föräldrar i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela såväl glädje som sorg, för både föräldrar och barn. Precis som hemma handlar och lagar familjerna själva sin mat, tvättar sin tvätt samt städar sitt familjerum.

”Det är många, små pusselbitar som gör att vi känner oss hemma och trivs i Huset. Vi kan laga vår egen, vanliga mat när vi vill. Och vi kan tvätta våra kläder i vårt eget, vanliga tvättmedel”

Hälsningar från familjen i Ronneby

All medicinsk vård sker alltid på sjukhuset.
Sjukhusets vårdpersonal planerar och bokar rum för familjerna.
Boendet är kostnadsfritt för familjerna och Ni har möjlighet att bo kvar så länge det sjuka barnet är inskrivet på vårdavdelningen.

Ronald McDonald Hus i Lund drivs som en icke vinstdrivande stiftelse.
Verksamhetens basala driftskostnader finansieras genom bidrag från barnets hemlandsting samt gåvor.

Klicka här för att se alla ledamöter i styrelsen

Ronald McDonald Hus i Lund invigdes 1 september 2003 av HKH Kronprinsessan Victoria.
Huset byggdes i samarbete med Hjärtebarnsföreningen, Barn- och Ungdomssjukhuset vid Universitetssjukhuset i Lund samt Ronald McDonald Barnfond.
Husets arkitekter är Jan Bergfelt, Sydark Malmö och Ulrika Sellin, FFNS Helsingborg.
Boytan är på 1 860 kvadratmeter och fördelad på tre plan. Våra 20 familjerummen är mellan 25 och 35 kvadratmeter stora inklusive hall och WC/dusch. I huset finns även gemensamma utrymmen, så som vardagsrum, dator/spelrum, lekrum, bibliotek samt tvättstuga.

Tre stora kök med matsal finns på vardera plan. Vårt hus är handikappsanpassat och byggt med miljövänliga material.

Kontakta oss

Karta över sjukhusområdet