Skip to Content

Aktuellt

2014-02-27

Vi söker nu verksamhetsansvarig till Ronald McDonald Hus vid vid Skånes Universitetssjukhus, Lund

Arbetet kräver att du med stor lyhördhet och full respekt för både barns och vuxnas behov ser till att Huset upplevs som ett ”Hem hemifrån”. Att barnen under en lång och svår behandlingstid kan vara tillsammans och bo i en trygg och hemlik miljö med hela sin familj. Det är stundtals ett krävande arbete men det finns också fullt av möjligheter att påverka din egen arbetssituation och tillsammans med medarbetare och volontärer skapa er prägel på verksamheten.   Du kommer att bli ansvarig för: • Budgeten för både verksamheten och fastigheten • Arbetsledning för medarbetare och volontärer • Externa kontakter med sjukhuset, organisationer, företag m.fl • Utveckling och genomförande av aktiviteter och projekt dels för gästerna som bor i Huset och dels för att öka kunskapen om Ronald McDonald Hus • Arbetet med att finna lokala samarbetspartners och sponsorer   Vi tror att du har följande egenskaper: Mognad, Initiativkraft, Lyhördhet & Empatisk förmåga – personlighet värderas.   Vi ser gärna att du har: • Högskoleutbildning inom personal, vård och omsorg • Erfarenhet, kunskap att arbeta med barn och ungdomar • Erfarenhet av arbets- & projektledning • Erfarenhet av eget budgetansvar   Har du dessutom: • Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation • Erfarenhet av sponsoring- & fundraising arbete samt goda kontakter med företag och organisationer i Lund/Malmöregionen – är det en klar fördel.   Skicka Din ansökan senast den 21 mars 2014 till claes.anesater@celavi.se Ytterligare frågor kan besvaras av Claes Anesäter på Celavi, Tele: 0708-880320    

2013-11-27

Hjälp oss göra skillnad!

Helgen den 30 november – 1 december gör en Big Mac skillnad. Eller en McWrap. Eller en finkaffe på maten. Ja, oavsett vad du köper denna helg så skänker McDonald’s 10 % av sin försäljning till oss. Sedan vi öppnade det första Huset i Huddinge 1993, har vi tillsammans hjälpt över 90 000 familjemedlemmar som har bott på något av våra fem Hus. Hjälp oss hjälpa ännu fler familjer genom att besöka McDonald’s under helgen, och glöm inte att bjuda in familj och vänner. Under helgen är det även familjefest (mellan klockan 11.00 och 16.00) och då får alla barn som vill färglägga och bygga sitt alldeles egna Ronald McDonald Hus. Alla som skänker en slant i insamlingsbössorna just denna helg får vårt fina armband som tack, det har vi tagit fram tillsammans med vår ambassadör Laila Bagge.

Tack för ditt engagemang!
 

2013-09-11

Sveriges femte Ronald McDonald Hus invigt i Uppsala

Sveriges femte Ronald McDonald Hus invigdes idag i Uppsala av socialminister Göran Hägglund. Huset ger långtidssjuka barn och deras anhöriga en möjlighet att bo tillsammans i en trygg miljö under den tid som barnen vårdas på sjukhus. Det nya Huset ligger på gångavstånd från Akademiska Sjukhuset och Skandionkliniken. – Det är med stor glädje som vi idag inviger landets femte Ronald McDonald Hus, som ger andrum och trygghet för de familjer som bor där, under en svår tid i deras liv. Jag är stolt över att många hundra familjer kommer finna en fristad här, fem minuters gångväg från Akademiska Sjukhuset och Skandionkliniken, säger Lotta Sterning, verksamhetsansvarig för Ronald McDonald Hus i Uppsala. – Jag är väldigt glad över att få medverka idag. Jag vet att dessa hus betyder väldigt mycket för de familjer som, ofta under svåra omständigheter, vistas där. Ronald McDonald Husen är ett bra exempel på hur frivilliga initiativ kan komplettera det offentliga åtagandet inom sjukvården, säger socialminister Göran Hägglund, som besökte Huset och talade vid invigningen. Huset består av familjerum samt gemensamma ytor för umgänge, matlagning och tvätt. Men framför allt är boendet på Huset en möjlighet för hela familjen att vara tillsammans under behandlingstiden på sjukhuset, och till gemenskap med andra familjer i en liknande situation. – Det boendekoncept som Ronald McDonald Hus representerar är mycket efterlängtat av alla som arbetar inom barnsjukvården. Vi vet av erfarenhet, det som också forskningen visar: en trygg och hemlik boendemiljö och närhet till familjen även under tiden som barnet vårdas på sjukhuset, har en positiv effekt på läkandeprocessen, säger Björn Ragnarsson, biträdande sjukhusdirektör vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Ronald McDonald Barnfond har haft ett nära samarbete med Barncancerfonden kring insamlingen för byggandet av huset i Uppsala. Barncancerfonden har samlat in och bidragit med cirka 14 miljoner, vilket motsvarar 40 procent av totalkostnaden. Samarbetet har gjort det möjligt att korta ner insamlingstiden med cirka två år.

2013-04-24

Forskning om järnbrist hos barn med låg födelsevikt tilldelas Stora Barnmedicinpriset

Staffan Berglund, Umeå Universitet, tilldelas Stora Barnmedicinpriset 2013 för sin forskning om järnbrist hos barn som föds med marginellt låg födelsevikt. Forskningen har redan lett till förbättringar inom sjukvården.  Stiftelsen Ronald McDonald Barnfond delar för tionde året i rad ut Stora Barnmedicin priset med en prissumma på 100 000 kronor. Priset delas ut den 24 april i Karlstad i samband med Barnläkarveckan. I avhandlingen ”Effects of iron supplementation on iron status, health and neurological development in marginally low birth weight infants” visar Staffan Berglund att barn med låg födelsevikt riskerar järnbrist, men att man med järntillskott första levnadsåret kan motverka detta, utan biverkningar. Han har också visat att för denna barngrupp kan järntillskott minska risken för beteendeproblem i förskoleåldern. Den medicinska juryn, ledd av professor Már Tulinius framhåller särskilt att Staffans arbete redan lett till förbättrad hälsa för denna riskgrupp av barn. -      Det här var en glad nyhet och det känns fantastiskt att vårt arbete uppmärksammas på detta sätt. Det stimulerar till fortsatt forskning kring barns kost och dess betydelse för utveckling och hälsa. Jag kommer nu att fortsätta kombinera forskning med mitt arbete som barnläkare och vi har flera spännande projekt på gång säger Staffan Berglund. Staffan Berglund är utbildad barnläkare född och verksam i Umeå där han studerat, forskar och jobbar på barnkliniken. Staffan har med Svensk Barnläkarförening och Svensk förening för Neonatologi, skrivit nationella riktlinjer som innebär att barn med låg födelsevikt nu tilldelas järntillskott.

För mer information vänligen kontakta: Kinna Brundin, tf Generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond Mobil 0703548514, kinna.brundin@rmdbarnfond.se Staffan Berglund, barnläkare och doktor i pediatrik vid Umeå Universitet Mobil: 070-3956767, Staffan.berglund@pediatri.umu.se

2013-04-12

SAABs energieffektivisering till nytta för Ronald McDonald Barnfond

Den 8 april överlämnade Torbjörn Nibelius , fastighetschef på Saab AB, en gåva till Ronald McDonald Barnfond. Gåvan överlämnades vid det femte Ronald McDonald Huset som nu håller på att färdigställas i Uppsala. -          Vi är glada över att stötta en verksamhet som inte kan lämna någon oberörd. Förutom vår egen besparing kan vi nu också bidra till Ronald McDonald Barnfond och deras viktiga arbete säger Torbjörn Nibelius. Gåvan på 100 000 kronor är resultatet av en intern energibesparingskampanj som SAAB genomförde under början av året. Ungefär 10 % av det SAAB sparade skulle skänkas till välgörande ändamål och medarbetarna bestämde att pengarna ska tillfalla Ronald McDonald Barnfond. -          Vi hoppas att fler inspireras av SAABs initiativ säger Kinna Brundin, tf Generalsekreterare,  Ronald McDonald Barnfond. Antingen man väljer att satsa på energibesparing eller något annat så ser vi fram emot att jobba närmare företag och medarbetare som vill engagera sig.

Torbjörn Nibelius delade ut checken på Ronald McDonald Hus i Uppsala till Raymond Mankowitz och Kinna Brundin från Ronald McDonald Barnfond.

2013-03-15

Nytt lekrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset invigt

Igår, torsdagen 14 mars, invigdes det nya inspirerande lekrummet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och avdelningen för Ortopedteknik. Här kan barn med olika typer av funktionshinder leka och koppla av i väntan på sin behandling. Ronald McDonald Barnfond har finansierat inredning och utsmyckning till ett värde om över 100 000 kronor. Initiativtagarna Eva Dunér, franchisetagare McDonald’s i Göteborg, och Brita Tengelin, Enhetschef för SU Ortopedteknik vid Västra Götalands Regionen, invigde lekrummet tillsammans med Anna-Karin Norrman, verksamhetschef på Ronald McDonald Hus i Göteborg. Arkitekten Lena Skoglund, från Bondgården design, som också har ritat Ronald McDonald Hus i Göteborg har ritat och utformat lekrummet som har skapats med utgångspunkt från barnens behov och perspektiv. Eva Dunér, franchisetagare McDonald’s i Göteborg, 070-341 49 90 Lena Skoglund, arkitekt Bondgården design, 070-585 08 04

2013-01-31

Nyhet gällande bidrag via SMS

Från och med den 1:a februari 2013 kommer betalningar vid SMS-köp inte längre hanteras av din operatör utan istället av operatörernas (Telia, Tele2, Telenor och Tre) gemensamma betalningstjänst WyWallet. Det är en tjänst som teleoperatörerna tillhandahåller för att tillgodose kraven i de två lagar som träder i full kraft den 1 februari - Betaltjänstlagen samt Lagen om elektroniska pengar. Lagarna kräver en ökad säkerhet och registrering för att handla med mobilen. För att fortsätta göra SMS-köp behöver du vara registrerad hos WyWallet. Skicka WW till 71798. Läs mer på www.wywallet.se.

2013-01-28

Vi söker nu Generalsekreterare till Ronald McDonald Barnfond

Nästan ingen kan förstå hur det är att vara ett svårt sjukt barn. Nu söker vi dig som kan förstå det.

Det är nästan omöjligt att föreställa sig hur det är att ha ett barn med en allvarlig sjukdom. Ännu svårare är det att föreställa sig hur det är att vara ett svårt sjukt barn, och därmed vara tvungen att bo på

sjukhus och inte ens kunna tillbringa kvällarna hemma med familjen. Vi på Ronald McDonald Barnfond arbetar för att göra en outhärdlig situation lite mindre outhärdlig för familjer med svårt sjuka barn.

Nu söker vi dig, som med entusiasm, kreativitet och energi vill driva Ronald McDonald Barnfond vidare. Vi vill utveckla nya vägar för att få större resurser och öka tempot i vårt arbete,  allt i syfte att öka livskvaliteten för allvarligt sjuka barn och deras familjer.

  • Vi söker dig, som har ett djupt och genuint engagemang för humanitära frågor och vill utveckla fondens samhällsansvar.
  • Du är rutinerad, självgående och har en stark egen drivkraft och entreprenörsanda.
  • Du har karisma, lust, passionoch förmåga att bygga och utveckla goda relationer.
  • Du är en kompetent kommunikatör och har erfarenhet från marknadsföring.
  • Du har tidigare arbetat i en liknande roll.
  • Vi tror också att du har ett brett kontaktnät och goda relationer inom näringslivet.

I rollen som Generalsekreterare är du verksamhetsansvarig för Ronald McDonald Barnfond, vilket innebär att du är fondens yttersta representant med ansvar för att skapa ekonomiska förutsättningar för byggandet av fler Ronald McDonald Hus samt fortsätta att stärka fondens image och varumärke. Du kommer att utgå från Stockholm som är din placeringsort. För mer information om Ronald McDonald Barnfond; se www.ronaldmcdonaldhus.se. Frågor angående tjänsten besvaras av HR Konsult Diana Sjörén, Svenska McDonald’s AB på telefon 08 – 740 85 38.

Registrera din ansökan, bestående av personligt brev och CV senast den 10 februari på www.mcdonalds.se/jobbet. Klicka på fliken lediga tjänster och välj Generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond.

2012-12-20

Husvärd, värdinna/Praktiskt ansvarig till Ronald McDonald Hus i Uppsala

Sista ansökningsdag: 2013-01-13 Just nu byggs Ronald McDonald Hus på Blåsenhusgatan i Uppsala. Det är det 5:e Huset i Sverige. Det är inte ett sjukhus eller hotell. Huset är ett ”hem hemifrån” för familjer med svårt sjuka barn som behöver specialistvård på sjukhuset eller Skadionkliniken.  Alla Ronald McDonald Hus finns och fungerar tack vare donationer, gåvor och insatser – stora som små. Vi räknar med att de första familjerna flyttar in under sommaren men innan dess ska Huset möbleras och göras i ordning, så tillträde är i mitten av maj 2013. Huset drivs av insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi söker 2 st  Praktiskt ansvariga på 75%. Arbetet går i första hand ut på att hålla ordning i Huset, plocka undan, städa, ta hand om tvätt men även bokning av rum samt in-och utcheckning av familjerna. Kontakt med Akademiska sjukhuset och volontärer samt ta hand om konferenser och studiebesök ingår aven i arbetet. Vi ser gärna att den som söker är flexibel, prestigelös, van att arbeta själva och ta egna initiativ. Gärna erfarenhet av arbete med barn och familjer. Din personlighet betyder mycket då man arbetar nära familjer som är i kris. Vi vill att den sökande bor max 15 minuter från Huset som ligger på Blåsenhusgatan 6, nära Akademiska sjukhuset. Detta för att de som arbetar på Ronald McDonald Hus har jour vissa dagar, kvällar och nätter i hemmet och kan behöva ta sig till Huset om något har hänt.  De flesta frågor brukar dock lösas över telefon Varaktighet/Arbetstid: Provanställning 6 månader tillämpas 75% Lön: Fast lön + jourersättning Maila ansökan, CV och personligt brev till uppsala@rmdbarnfond.se      

2012-11-21

Stöd Ronald McDonald Hus på Facebook och Twitter

Stöd Ronald McDonald Hus Uppsala genom att lägga till McHappy Day-badgen på din profilbild. För varje nedladdad badge skänker McDonald’s Global $1 till bygget av vårt femte Ronald McDonald Hus. http://www.facebook.com/ronaldmcdonaldhus/app_125846500901964  

Sida 1 av 3123