Skip to Content

2011-04-18

Guldägg till radiospot om Ronald McDonald Hus

Ronald McDonald Barnfond fick ett Guldägg för sina radiospotar på temat ”Lägg inte på” vid årets Guldäggsgala. Det är oerhört hedrande för både DDB Stockholm och Barnfonden att bli utvalda bland många andra kompetenta reklam- och PR-byråer och deras uppdragsgivare i Sverige.

Guldäggsmotiveringen löd:  En bild må säga mer än tusen ord, men årets Guldäggsvinnare i kategori radioreklam behöver bara tre små ord för att skapa hur många bilder som helst i lyssnarens huvud. Lägg. Inte. På.
Ett sjukt barn behöver hela sin familj var utgångspunkten för radiospoten. Barnfonden är beroende av att människor vill hjälpa till och då måste  budskapet  beröra deras hjärtan. För att nå fram med  ett  starkt emotionellt budskap passar radio  - en kanal där människor själva  skapar bilder  som bottnar i  deras  egna erfarenheter av att vara skilda från sina barn.  När vi sände radiospotarna  blev  det  även en markant ökning av SMS- insättningar och bidrag på hemsidan. Pengar som behövs för att bygga  det femte Huset i Uppsala  för svårt sjuka barn och deras familjer.
Lyssna gärna på spotarna via länkar nedan Under maj månad  2011 kommer spotarna att sändas på nytt via SBS radiokanaler.
Radiospot Farmorhus

 

Radiospot Pappahus