Skip to Content

2012-04-18

Team Rynkeby stöder Ronald McDonald Hus Uppsala

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2011 samlade Team Rynkeby in 13 Mkr i kampen mot barncancer. I år samlar de svenska teamen in pengar till Ronald McDonald’s Hus som byggs intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Varje sommar i juli cyklar 600 personer från Danmark och Sverige för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.

Deltagarna i Team Rynkeby Sverige är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Danmark och Sverige gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer.

Träffa delar ur Team Rynkeby på McDonald’s Kungens Kurva lördagen 21 april kl 10-14. Där har du möjlighet att få höra mer om deras engagemang samt bidra till deras insamling.